Vis siste | Skriv bokanmeldelse | Sorter etter alder | Sorter etter terningkast | Vis forfattere

Bokanmeldelser barne- og ungdomsbøker

bokomslag
Antall sider: 224
Forlag: Gyldendal
Les mer hos forlaget.

«En pingles dagbok: Ut på tur, aldri sur» av Jeff Kinney

Bokanmeldelsen er skrevet av Pia, 14 år.

Hva handler boken om?

Greg og familien hans Heffley skal på bilturferie. Det er mora til Greg som har kommet opp med ideen om bilturferie etter at ho hadde lest eit familiemagasin, og fått inspirasjon. Greg og storebroren Rodrick ser mørkt på bilturferien fordi mora har sagt at dei ikkje får ha med seg elektroniske utstyr, fordi dei skal vere sosiale og ikkje bruke mykje plass i bagasjerommet. Det er ikkje alle ting som blir prioritert å ta med, men det viktigaste.
Når familien tidlegare har dratt på familietur har alltid Rodrick vore bake i baksetet for der var det god plass. Rodrick er ikkje hyggelig med Greg, men han tilbyr faktisk Greg dette setet. Greg blir overaska og tenkjar at dette er for godt til å vere sant. Og ja, det stemmar. Det var alt for godt til å vere sant. Greg hadde gløymt av alt bagasjen og derfor satt han most inntil bagasjen. Det var då han visste at dette kom til å bli verdens verste sommarfeire.

Hva synes Pia om boken?

Handlinga er veldig enkel og derfor kan det vere ganske kjedelig å lese boka, fordi den ikkje har eit ordentlig vendepunkt eller problemstilling som må løysast.
Greg har også berre ulykke i boka, og det gjer det ikkje kjekt å lese når han berre opplevar ulykke uten suksess. Noko bra med den var at den var at det var illustrasjonar og enkel tekst.

terning

Skrevet 5/2/2019

Andre anmeldelser av denne boken:

Flere anmeldelser av bøker skrevet av Jeff Kinney: