Vis siste | Skriv bokanmeldelse | Sorter etter alder | Sorter etter terningkast | Vis forfattere

Bokanmeldelser barne- og ungdomsbøker

bokomslag
Antall sider: 285
Forlag: Aschehoug
Les mer hos forlaget.

«Gangster-bestemor» av David Walliams

Bokanmeldelsen er skrevet av Astrid, 11 år.

Hva handler boken om?

Forfatter: David Walliams
Utgitt av: Aschehoug
Orginal tittel: Gangsta granny
Illustratør: Tony Ross
Utgitt for første gang i 2013
Navn på boka: Gangster-bestemor
Antall sider på boka: 283
Boksjanger: spenning, komedie

Men bestemor er så kjedelig, sa Ben. Det var en kald fredagskveld i november, og som vanlig satt Ben sammensunket i baksetet i mammas og pappas bil. Nok en gang var han på vei for å overnatte hos sin håpløse bestemor.

David Williams ble født 20 august 1971. Han har vert skuespiller og programleder. David Williams er en engelsk forfatter. De fleste bøkene er oversatt. Hans første bok var gutten i kjolen som ble utgitt i 2008. David Walliams er også tre ganger nominert i Roald Dahl funny prize blant annet med boka Gangster-bestemor.

Gangster-bestemor handler om en gutt som heter Ben som er veldig mye hos bestemoren sin. Bestemoren hans er en veldig vanlig, kjedelig og gammel bestemor. Men også en bestemor med mye hemmeligheter. En gang når Ben skulle hente en boks med småkaker, skjedde det at han fant en litt annen boks men med smykker og diamanter. Men hvor kommer det fra? Det viser seg at bestemoren er en kriminell smykketyv. Neste ran skal Ben være med på, men ikke hvilket som helst ran. Det skal være dronning Elisabeth sin krone, men hvordan skal det gå?

Hva synes Astrid om boken?

Jeg likte boka fordi det var mye spenning og den var veldig morsom og det er ikke veldig normale handlinger som gjør boka spesiell. I tillegg var det litt bilder, men ikke på alle sidene. Jeg synes ikke det var noe spesielt kjedelig eller dårlig med boka, men det tar litt tid før man skjønner hva som skjer i boka.

Språket er ikke spesielt vanskelig.
Jeg vil gi boka terningkast seks.
Jeg vil anbefale boka for barn på 8-12 år.

Jente 5. trinn.

terning

Skrevet 29/3/2018

Andre anmeldelser av denne boken:

Flere anmeldelser av bøker skrevet av David Walliams: