Vis siste | Skriv bokanmeldelse | Sorter etter alder | Sorter etter terningkast | Vis forfattere

Bokanmeldelser barne- og ungdomsbøker

bokomslag
Antall sider: 186
Forlag: Fontini Forlag
Les mer hos forlaget.

«Amuletten 1: Steinvokteren» av Kazu Kibuishi

Bokanmeldelsen er skrevet av Livia, 10 år.

Hva handler boken om?

Utgitt for første gang: i 2008 men noen år senere ble den oversatt til norsk og utgitt i Norge i 2015.

Forlag: Fontini

"Emily, hør nøye etter, hvis du vil redde moren din. Følg veien nedover dalen, og til bekken ved grotten. Følg bekken mot strømmen, helt til kilden. Der ligger det et hus som er bygget på en formasjon av steiner. Pass deg for skapningene på veien, finn mannen som bor i huset, og be ham om hjelp. Oldefaren din, Silas Charnon. Skynd deg, tiden renner ut."

Kazu Kibuishi ble født i 1978. Opprinnelig fra Tokyo i Japan. Amuletten var den første boken han skrev. Han er 39 år. Han har også tegnet de nye omslagene til Harry Potter-serien. Omslagene betyr det som er tegnet utenpå boken.

Amuletten handler om en jente som heter Emily og en gutt som heter Navin, og de er søsken. Faren til Emily blir hardt skadet i en dramatisk ulykke og resten av familien overlever så vidt. Noen år etterpå bestemmer Emily, Navin og moren seg for å flytte til oldefarens hus på landet for å spare penger. Der finner Emily en amulett også blir de dratt inn i en merkelig verden på en eller annen måte. Amuletten Emily har er magisk, og det kommer stemmer ut av den. De prøver å slå de onde, som er en mann med en maske. Han har mange som jobber for seg inkludert sønnen. Landet de kom til heter Alledia.

Hva synes Livia om boken?

Boka passer for de som er rundt 10 år. Både gutter og jenter vil like denne boken. De som liker magi, spenning og litt slåssing passer for denne boken.

Jeg syntes boka er veldig spennene fordi den er tegneserie. Jeg liker tegneserie fordi det er masse bilder og snakkebobler. Det skjer masse og den er litt skummel. Jeg syntes boka var så bra at det ikke var noe dårlig med den. Derfor gir jeg den terningkast 6!!!

terning

Skrevet 22/3/2018

Andre anmeldelser av denne boken:

Flere anmeldelser av bøker skrevet av Kazu Kibuishi: