Vis siste | Skriv bokanmeldelse | Sorter etter alder | Sorter etter terningkast | Vis forfattere

Bokanmeldelser barne- og ungdomsbøker

bokomslag
Antall sider: 300
Forlag: Juritzen Forlag
Les mer hos forlaget.

«Kattekrigerne 2: Stjerneskinn» av Erin Hunter

Bokanmeldelsen er skrevet av KM, 12 år.

Hva handler boken om?

Seriene handler om en skog med en flokk med katter som alle tror på to ting: Stjerneklanen og krigerkodeksen. Stjerneklanen er krigerforfedrene deres, som passer på dem og skogen. Deres oppgave er å fortelle når noe er galt, de kommer ofte med mystiske omen og profetier, f.eks: Ild skal redde klanen. Krigerkodeksen er levereglene deres. De forteller hvordan de skal leve. Hvis den brytes, straffes de med ulike oppgaver. Eller verre.
Det er 4 klaner, Tordenklanen, som vi først blir kjent med. Hovedpersonene er alltid i Tordenklanen. Hovedpersonen i første serien er Rødpus, som er en kosekatt/huskatt som blir tatt inn som lærling i Tordenklanen. Det er alltid nye hovedpersoner i hver serie.
Tordenklanens fordeler er at de er ekstra sterke og bor i skogen. Hver klan har sine egne territorier som de må forsvare. Elveklanens fordeler er at de bor ved elven, er flinke til å fiske og kan svømme.vVindklanens fordeler er at de bor på Høyberget som er et berg. De er svært raske og er raske nok til å fange kaniner.
Skyggeklanen bor ved sumpene og de tåler å spise rotter hvis de ikke er syke, de er også flinke til å gå på vått underlag/gjørme/sump.
Hver klan har en leder som får ni liv av stjerneklanen når de besøker modermunnen som er en hule ved Høyberget. I den hulen er det noe som kalles Månesteinen. De deler drømmer med stjerneklanen.
Hver klan har og en medisinkatt, som er på en måte deres lege. De helbreder. Hvis Stjerneklanen snakker så kommer det mest sannsynligvis til medisinkatten først.

I boken jeg leser reiser de til et sted. De legger ut på en farlig og mystisk reise. Det er bok 4 serie 2: Stjerneskinn.

I denne serien er det brukt alle slags litterære virkemidler.

Hva synes KM om boken?

Jeg synes denne boka og serien er veldig spennende og dramatisk, og det skjer så mye på en gang. Noen av grunnene til at jeg liker denne serien er fordi katter er favorittdyret mitt. Jeg har aldri lest en bedre bokserie. Jeg anbefaler den.

Jeg synes denne boka passer for både barn og voksne, men de bruker litt vanskelige ord så denne serien passer nok for barn fra 8 og oppover.

Forlag: Juritzen jr

terning

Skrevet 9/1/2017

Flere anmeldelser av bøker skrevet av Erin Hunter: