Vis siste | Skriv bokanmeldelse | Sorter etter alder | Sorter etter terningkast | Vis forfattere

Bokanmeldelser barne- og ungdomsbøker

bokomslag
Antall sider: 158
Forlag: Kagge Forlag
Les mer hos forlaget.

«Sjøormgåten» av Jørn Lier Horst

Bokanmeldelsen er skrevet av Aurora, 12 år.

Hva handler boken om?

Sjøormgåten
Et kraftig uvær hadde vart i tre dager i Skutebukta, og Cecilia, Leo, Une og Egon gikk ut for å lete etter drivgods på stranden. Etter hvert finner de en ukjent og mystisk sjøorm. En havforsker kommer for å se på den og tar den med seg. Litt senere blir en dame på pensjonatet alvorlig syk. Hun blir kjørt til sykehuset i ambulanse. I alt oppstyret får hun frem noen ord til Cecilia, Leo og Une. Etter hvert forstod de hva damen virkelig sa og kommer på sporet av en veldig skummel og spennende sak. Samtidig prøver de å finne den verdifulle Bolette-ringen. Bolette-ringen var Cecilias tippoldemors ring, som på mystisk vis hadde forsvunnet. Hvis de finner den kan de redde pensjonatet fra å gå konkurs. Etterforskningen blir mer og mer dramatisk og farlig, men finner de den skyldige?

Hovedpersonene
Cecilia Gaathe er datter av Alan W. Gaathe som eier Perlen pensjonat. Moren hennes, Iselin Gaathe druknet på mystisk vis. Cecilia er litt forsiktig og vil helst følge reglene, men er også nysgjerrig og smart.

Leo Bast har nettopp flyttet til Skutebukta. Moren hans er hotellsjef og styrer pensjonatet sammen med faren til Cecilia. Faren bor i Dubai. Leo er veldig flink med data, nysgjerrig og modig, men kan lett bli litt overivrig.

Une Flaker bor sammen med foreldrene sine og to brødre i et skipperhus på østsiden av Skutebukta. Faren Widar Flaker er fisker og moren er lærer. Une har brunt, kort krøllete hår og kler seg i joggebukser. Hun er nysgjerrig, modig og ivrig.

Egon er hunden til Une. Hunden heter Egon fordi den er så sta og gjør akkurat som den vil. Det er en blandingshund med brun, krøllete pels, lang hale og våt snute. Egon er flink til å spore opp og er alltid til hjelp med å løse saker.

Det er 12 bøker i serien CLUE og Sjøormgåten er nummer 10 i serien.

Hva synes Aurora om boken?

Denne serien passer for aldersgruppe 8-14 år, både for jenter og gutter. Jeg anbefaler å lese bøkene i rekkefølge, men man må ikke. Jeg synes boken Sjøorgåten er veldig spennende fordi det kommer nye ledetråder ganske ofte og man kommer veldig raskt inn i boken. De finner raskt et mysteriumå løse. Det er mye som skjer og det er gode beskrivelser både av steder og personer. Du får virkelig et bilde på hvordan alt ser ut, føles ut og høres ut. Den er spennende og når du har begynt å lese må du bare lese videre og alle de andre bøkene.

terning

Skrevet 9/1/2017

Andre anmeldelser av denne boken:

Flere anmeldelser av bøker skrevet av Jørn Lier Horst: