Vis siste | Skriv bokanmeldelse | Sorter etter alder | Sorter etter terningkast | Vis forfattere

Bokanmeldelser barne- og ungdomsbøker

bokomslag
Antall sider: 303
Forlag: Gyldendal
Les mer hos forlaget.

«Nattmannen» av Jørn Lier Horst

Bokanmeldelsen er skrevet av Truls Råen, 13 år.

Hva handler boken om?

Nattmannen er en krimbok fra Jørn Lier Horst. Krimboken er perfekt for de som ønsker en god krimroman, og den gir Gyldendal et rykte for å trykke gode krimbøker. Boken er utgitt i 2009, men den er ikke for gammel til å bli lest.

Jørn Lier Horst er født i Bamble i 1970, og er en av Nordens fremste krimforfattere. Han jobbet frem til 2013 som etterforskningsleder i Vestfold politidistrikt, men jobber nå som forfatter på heltid, og sitter derfor på mange detaljer han kan bruke i boken sin. Disse detaljene er det få andre forfattere i Norden som kan skrive.

William Wisting er en erfaren politimann i 50-årene. Gjennom Wisting-serien til Jørn Lier Horst blir man kjent med både Wisting, kolleger og familie. Alle disse karakterene spiller en sentral rolle i bøkene hans. Spesielt datteren, Line, som jobber som journalist. Ofte må de jobbe med samme sak, men Wisting som politimann, og Line som jounalist.

Ut av tåken på torget i Larvik trer et forferdelig syn fram. En ung jentes hode står på en stake midt på torget. Jenta har utenlandske trekk, og ser ut til å være i midten av tenårene. Dagen før ble hun observert på vei ut av et tog i Larvik med en koffert. Arbeidet begynner med å prøve å identifisere jenta, men etterforskningen tar en uventet vending når drapssaken hennes kobles til narkotikakriminalitet i Sverige. Wisting må kjempe mot klokka.

Hva synes Truls Råen om boken?

Boka er spennende fra først side, og den gir den som leser lysten til å lese videre. Boka er en fulltreffer fra Jørn Lier Horst, men den kunne hatt flere overraskelser. Derfor faller terningen på fem.

terning

Skrevet 4/12/2015

Flere anmeldelser av bøker skrevet av Jørn Lier Horst: