Vis siste | Skriv bokanmeldelse | Sorter etter alder | Sorter etter terningkast | Vis forfattere

Bokanmeldelser barne- og ungdomsbøker

bokomslag
Antall sider: 224
Forlag: Gyldendal
Les mer hos forlaget.

«En pingles dagbok: Ut på tur, aldri sur» av Jeff Kinney

Bokanmeldelsen er skrevet av Vanessa, 12 år.

Hva handler boken om?

En pingles dagbok: Ut på tur, aldri sur

Fakta om boka

Forfatter: Jeff Kinney

Oversatt av: Hege Mehren

Orginal Tittel: Diary of a wimpy kid: The long haul

Forlag: Gyldendal

År utgitt: 2015

Sidetall: 224

Litt om Jeff Kinney:
Jeffrey Kinney ble født 19. februar 1971 i Fort Washington, USA. Kinney er en forfatter, tegneserieskaper, produsent og en spilldesigner. Kinney tilbragte det meste av barndommen sin i Washington D.C. I 1995 flyttet han til New England. Han bor nå sammen med sin kone Julie Kinney og deres to sønner Will Kinney og Grant Kinney.

En pingles dagbok-serien ble utgitt i 2007 i USA, men kom i 2009 til Norge. En pingles dagbok er utgitt på 43 forskjellige språk. En pingles dagbok er en jeg-fortelling. Det er 10 bøker i serien. Ut på tur, aldri sur er nr. 9 i serien.

Handling

Boka handler om Gregory Heffley, men alle kaller han Greg. Han er en vanlig tenåringsgutt. Greg har bare en venn, Rowley. De er ikke så veldig populære. Han har en irriterende storebror kalt Rodrick og en irriterende lillebror kalt Manny.

Greg ser fram til late og avslappende sommerdager, men når moren hans leser en bok kalt "Familiefryd" blir det forandringer i Gregs planer. I boka står det om hvor spennende bilturer med familien kan være. Grilling, opplevelsen og mye kos. Da bestemmer hun seg for å ta med familien på en biltur. Det er meningen at bilferie skal være gøy, men når det er snakk om familien Heffley går ikke alt som planlagt. Greg har ikke noe lyst til å være med, men han har ikke noe valg. I bilen må han sitte bakerst der alt bagasjen er. På bilturen skjer det mye rart og morsomt.

Greg:
Greg er hovedpersonen. Han er også mellombarnet. Han er heller ikke så veldig populær. Og han sliter mye med familie, jenter og venner.

Mamma Heffley & pappa Heffley:
Moren heter Susan Heffley og faren heter Frank Heffley. Susan er vel den som er mest overbeskyttende. Frank gjør ikke så mye. Han er for det meste på jobb. Foreldrene passer på at det er likt mellom om barna, men de er passer litt mer på Manny.

Rodrick:
Rodrick er den irriterende storebroren. Han har et band kalt "Loded dipper."
Han er en latsabb. Han gjør ikke så veldig mye. Han er heller ikke så fokursert på skolen.

Manny:
Manny er den minste. Han er superirriterende for Greg og Rodrick, men er foreldrenes sin favorittunge. Han sier egentlig ikke så mye. Men han kan væle litt av en sladderhank. Han får akkuratt hva han vil.

Hva synes Vanessa om boken?

Jeg vil anbefale boka siden den er bra skrevet og morsom. Boka passer for gutter og jenter fra 8-13 års-alderen. Fordi den er enkel å lese og lett å forstå.

Skrevet av: Vanessa P. Gulbrandsen

terning

Skrevet 5/11/2015

Andre anmeldelser av denne boken:

Flere anmeldelser av bøker skrevet av Jeff Kinney: