Vis siste | Skriv bokanmeldelse | Sorter etter alder | Sorter etter terningkast | Vis forfattere

Bokanmeldelser barne- og ungdomsbøker

bokomslag
Antall sider: 282
Forlag: Cappelen Damm
Les mer hos forlaget.

«Harry Potter og de vises stein» av J.K. Rowling

Bokanmeldelsen er skrevet av Nicole, 12 år.

Hva handler boken om?

Boka handler om en gutt som heter Harry Potter, han er 11 år og bruker runde briller, han er en veldig snill gutt og en man kan stole på. Foreldrene hans døde, og han måtte bo hos sin slemme tante, onkel og fetter. Harry vasker og jobber og får ikke bestemme noen ting, han sover under trappa og noen ganger finner han edderkopper på veggen. Harry føler seg alene og han trives ikke der, men en dag skjedde det noe som forandret livet hans fullstendig, han fikk et brev. I det brevet står det om skolen Hogwarts, i den spesielle skolen får han lære om magi, han får nye venner, men han får også fiender.

Harry Potter er nemlig ikke en vanlig gutt, han er en magiker. Han får oppleve mye rart og får to kjempegode venner, som heter Hermine og Ron. Hermine er en veldig smart jente, og hun regnes som den smarteste i klassen. Ron er ikke så smart som Hermine, men han er god på sjakk og er en veldig gøy gutt å være sammen med.

Harry blir veldig populær på skolen, på grunn av sitt merke på panen, som han fikk da foreldrene hans døde. Han hadde alltid trodd at foreldrene hans døde i en bilulykke, men de ble drept av en mann som heter Voldemort. Ingen tørr å si navnet hans høyt, det er rykter om at det gir deg uflaks. Harry var den eneste som overlevde da Voldemort kom.

I Hogwarts opplever han mye med Hermine og Ron, de går inn i forbudte steder der ingen får lov til å gå inn, og reglene er så strenge at hvis de får vite at noen har vært der, blir de utvist fra skolen og sendt hjem.

Hogwarts er en den mest trygge stedet i hele den magiske verden, utenom den store banken.

Om forfatter:

J.K Rowling er skaperen av fantasiserien Harry Potter. Hun er født i Storbritannia og har 3 barn. Hun er 50 år gammel, og er født den 31. juli. Bøkene har solgt i mer enn 400 millioner kopier verden over på over 60 forskjellige språk. Nå er hun multimillionær, takket være Harry Potter-suksessen.

Hva synes Nicole om boken?

Positivt om boka:

Jeg synes boka er ganske bra fordi den er ganske spennende og det skjer ting hele tiden. Den gjør at du ikke kan legge fra deg boka, og du vil lese mer. Boka er ganske godt skrevet og veldig spennende, du kan føle at du er den hovetpersonen, og den er så detaljert på noen ting at du føler at du er inni i historien og at du er der.

Negativt om boka:

Utseendet i boka var ikke spesielt tiltrekkende, jeg synes den kunne vært finere. Alt det andre synes jeg er ganske bra. Jeg synes forfatteren burde skrive mer om følelsene til personene.

Anbefaling/vurdering:

Denne boka passer bra til den som liker spenning. Jeg anbefaler boka til alle, du kan bli veldig hekta på den. Det skjer ting i boka hele tiden, det skjer ting som bare skjer i Harry Potter-bøkene. Jeg synes boka er ganske bra fordi hver gang man leser, går man inn i en helt annen verden og du kan ikke vente til å lese boka nummer 2 når du blir ferdig.

terning

Skrevet 5/11/2015

Andre anmeldelser av denne boken:

Flere anmeldelser av bøker skrevet av J.K. Rowling: