Vis siste | Skriv bokanmeldelse | Sorter etter alder | Sorter etter terningkast | Vis forfattere

Bokanmeldelser barne- og ungdomsbøker

bokomslag
Antall sider: 148
Forlag: Kagge Forlag
Les mer hos forlaget.

«Esmeraldagåten» av Jørn Lier Horst

Bokanmeldelsen er skrevet av Selma, 12 år.

Hva handler boken om?

Fakta om boka:

Forfatter: Jørn Lier Horst

Illustrasjon: Shutterstock

Originalens tittel: Esmeraldagåten

Utgitt: 24.09-2014

Forlag: Kagge Forlag

Sideantall: 136

Litt om forfatter:

Jørn Lier Horst er en norsk forfatter, men han har også vært politietterforsker, så han har sikkert fått noen ideer til krimbøkene sine der. Han ble født 27. februar 1970 i Bamble. Han skriver for barn, men mest for voksene. Denne serien med bøker heter CLUE. det står for C= Cecilia, L= Leo, U= Une, E=Egon (en hund.) Denne boken er nummer seks i serien. Han har skrevet flere krimromaner, blant annet Bunnfall og Blindgang.

Handling:

"Cecilia svelget. Hva som enn lå skjult i kassa innunder treet, så var det helt sikkert ikke meningen at andre enn de to mennene som kom mot dem skulle finne det."

Det har vært innbrudd på Elkjøp, og mange dyrebare varer har blitt stjålet. En av hovedpersonene er en gutt som heter Leo. Leo kjøpte tilfeldigvis en av de stjålne varene av han som stjal dem, så han vet hvordan tyven ser ut, men ikke hva han heter. Leo, Une og Cecilia er hovedpersonene og de drar for å besøke en gruve. Der finner de et tomt rom som er låst, de finner nøkkelen. De trodde at det ikke var noe spennende med den gruven, men der tar de feil. Kanskje det er lurt å gå tilbake for å sjekke at det ikke har kommet noe inn dit i det siste? Dette finner du kanskje ut hvis du leser denne boken. Alt som foregår i denne boken skjer i Skutebukta som ligger i Norge.

Cecilia: Cecilia er den mest pysete i gruppa, hun tørr ingenting. Cecilia bor på et pensjonat sammen med faren sin og moren er død.

Leo: Leo er den eneste gutten i gjengen, det tror jeg hjelper for selvtilliten hans. Han er den tøffe i gruppa, han googler alt de lurer på, så han er også den "smarte."

Une: Une er den tøffe av jentene i gruppa, fordi Cecilia er veldig pysete. Hun har en hund som heter Egon som hjelper de en del.

Egon: Egon er hunden til Une som er en god hjelper, han hjelper de med og snuse fram viktige ting.

Hva synes Selma om boken?

Handlingen er veldig god og denne boken er superspennende, den kan være litt skummel noen ganger, men det er bare positivt fordi det er en krimroman. Det som også er ganske fint er at neste kapittel fra neste bok står i denne boken, så man får virkelig lyst til å lese neste bok. Det ikke finnes noe negativt med boka, og det er positivt.

Boken passer veldig godt for barn mellom 10 og 14 år, fordi den er litt skummel. Den er kanskje litt skummel for barn under 10 år, og det er derfor jeg anbefaler den for 10-14 år. Den passer for både jenter og gutter.

terning

Skrevet 5/11/2015

Flere anmeldelser av bøker skrevet av Jørn Lier Horst: