Vis siste | Skriv bokanmeldelse | Sorter etter alder | Sorter etter terningkast | Vis forfattere

Bokanmeldelser barne- og ungdomsbøker

bokomslag
Antall sider: 170
Forlag: Kagge Forlag
Les mer hos forlaget.

«Maltesergåten» av Jørn Lier Horst

Bokanmeldelsen er skrevet av Vilde, 12 år.

Hva handler boken om?

Forfatter: Jørn Lier Horst

Tittel: Maltesergåten

Forlag: Kagge Pocket

Utgitt: 2013

Antall sider: 153

Omslagsillustrasjon: Shutterstock

Omslagsdesign: Niklas Lindblad

Jørn Lier Horst er fra Norge. Han er forfatter og politimann. I Vestfold er han etterforskningsleder, men han driver mest og skriver bøker. Han er også Norges fremste kriminalforfatter for voksne. Hjemmet hans er i Stavern og han ble født i Bamble i Norge.

Maltesergåten er den andre boken i serien CLUE han har skrevet.

Handlingen handler om barneetterforskerne Cecilia, Leo og Une, og hunden til Une som heter Egon. I denne boken prøver de å løse hvordan moren til Cecilia døde og hvem som drepte henne. Handlingen foregår på Perlen Pensjonat, som ligger ved havet. Det er mange skumle og mystiske folk der. De tre barna finner ut flere ting om en gammel raner som heter Levi Hildonen. De finner også dagboken til moren, og det siste som står i boka er, "Håper dette er siste gang jeg ser L.". En som er mye med de tre barna er en mann som heter Gamle-Tim, han får med seg mye rart som skjer.

Du klarer kanskje gjette hvem som er "L"?

Hva synes Vilde om boken?

Det jeg liker med boken er at det alltid er noe spennende som skjer. Du lever deg ganske inn i handlingen på grunn av spenningen. Man vil aldri legge fra seg boken. Forfatteren beskriver godt hvordan personligheten er og personene i handlingen ser ut.

Jeg anbefaler boka fordi den er morsom og spennende på samme tid. I boka er det alltid noe spennende noe som skjer. Den passer for barn fra 10-13 år. Boka er litt skummel, det er derfor jeg anbefaler boken for de som er 10 år gammel, og ikke de som er yngre. Siden jeg synes boka er så bra gir jeg den terningkast 6 fordi den er fantastisk.

terning

Skrevet 4/11/2015

Andre anmeldelser av denne boken:

Flere anmeldelser av bøker skrevet av Jørn Lier Horst: