Vis siste | Skriv bokanmeldelse | Sorter etter alder | Sorter etter terningkast | Vis forfattere

Bokanmeldelser barne- og ungdomsbøker

bokomslag
Antall sider: 163
Forlag: Piggsvin forlag

«Trondheim-mysteriet» av Bjørn Sortland

Bokanmeldelsen er skrevet av Mats, 12 år.

Hva handler boken om?

TRONDHEIM-MYSTERIET

Tittel: Trondheim-mysteriet

Forfatter: Bjørn Sortland

Illustratør: Trond Bredesen

Utgitt: 2014 av piggsvin

Sider: 163

Bjørn Sortland:

Bjørn Sortland er en norsk forfatter som er født 1. mai 1968. Han er mest kjent for å være en barnebokforfatter og hans første bok var Det er ikkje natta fra 1992. I dag har han skrevet ca. 30 bøker for barn og ungdom. Han skriver ofte om kunst og har utgitt bøker i 16 land. Han samarbeider med kjente bildekunstnere og illustratører.

I 2011 fikk han en pris som heter Aschehougprisen som første barnebokforfatter. Han lever den dag i dag.

Handling:

"Dunk-dunk-DUNK! Så sitter vi på bakken. Fallskjermen halveis oppi treet. Det føles som om venstrefoten min er vridd av, eller brukket, who cares. jeg tror jeg lever."
-Et lite utdrag fra boka.

Politiet vet at den berykta kunstbanditten Stig Svartvik vil dukke opp på en stor pollock-utstilling i Trondheim. David er den siste som har sett ansiktet til Stig Svartvik, og politiet trenger bare bittelitt hjelp til å være sikre på at de tar rett mann. Men Stig Svartvik er en lur rev. Og et nådeløst rovdyr. Men han blir tatt til fange i et fly med onkel William så hopper Stig Svartvik ut av flyet med Odd Svartvik så ser onkel William 2 fallskjermer så de hopper ut av flyet. David mister fallkjermmen sin, men onkel William tar han i mot før han lander. Når de lander så står politiet klare til å fange Stig Svartvik og sønnen Odd Svartvik, men sønnen Odd Svartvik er sporløst forsvunnet. Hvor har Odd blitt av?

Handlingen foregår for det meste i Trondheim på sommeren.

David:


Han er 12 år og løser det meste av mysterier, og han kommer fra Oslo og det foregår i Trondheim. Han er morsom og hater Stig og Odd og liker familien sin.

Stig:

Han er en 34 år gammel kunstbanditt som er veldig smart og veldig flink til å rømme og stjele. Han er slem mot sønnen sin og alle andre.

Odd:

Han er 14 år og sønnen til Stig. Han er også veldig feit og bortskjemt. Han hjelper faren sin med å stjele kunst. Han er glad i å stjele og bryr seg bare om seg selv.

Hva synes Mats om boken?

Jeg synes at boka har mye frampek og har mange spørsmål som stilles om hva som skjer. Den har mange overaskelser på gang som gjør at man nesten ikke vil legge fra seg boka. Den er morsom og litt seriøs.

Jeg synes kanskje det var litt for mange bilder i boka.

Jeg anbefaler boka for barn fra 10 år og oppover. Den passer best for deg som liker krim og spenning. Jeg gir boka terningkast 6+!

terning

Skrevet 4/11/2015

Andre anmeldelser av denne boken:

Flere anmeldelser av bøker skrevet av Bjørn Sortland: