Vis siste | Skriv bokanmeldelse | Sorter etter alder | Sorter etter terningkast | Vis forfattere

Bokanmeldelser barne- og ungdomsbøker

bokomslag
Antall sider: 433
Forlag: Aschehoug
Les mer hos forlaget.

«Kampen mot superbitchene» av A. Audhild Solberg

Bokanmeldelsen er skrevet av Vilde, 12 år.

Hva handler boken om?

A. Audhild Solberg er født 12 april i 1975, så hun er 20 år. Hun er oppvokst i Sauland i Telemark, men nå er bosatt i Oslo. Hun skriver bøker på både nynorsk og bokmål. Audhild bor på Grünerløkka i Oslo. Kampen mot superbitchene er hennes første bok, og nå har det kommet en ny som heter "superbitchene driter seg ut".

Stemmen til Thea skar gjennom klasserommet. Jeg så ned i pulten. Det svei bak brilleglassene. Ropte Thea.

Anne Bea er andeledes mange andre, og det er ikke så greit på skolen med superbitchene Thea, Ronja og Shirin. Men når man har en bestevenn som støtter deg og en råkul tante, så går det bra likevel. Anne Bea er snill, omtenksom og hyggelig mot alle, men har fortsatt bare en venn, Nils, fordi hun er annerledes. Hun er albino som er noe hun ikke kan noe for. Nils er bestevennen til Anne Bea, han pleier å støtte henne når Thea hakker ned på henne. Det skal være en talentkonkurranse på skolen, og Anne Bea og bestevennen Nils skal ha et band, men det skal jo selvfølgelig Thea også for hun bare elsker oppmerksomhet, så hun blir med i guttebandet Føkk Jøstin. Anne Bea har en fantastisk stemme i forhold til Thea, men Thea er veldig populær, men kan ikke synge i det hele tatt, så hvem vinner tror du?

Hva synes Vilde om boken?

Jeg likte denne boka fordi den er morsom og bra skrevet, for det ligner på noe som har skjedd i virkeligheten. Det kan jo faktisk skje på alle skoler. Jeg synes kansje at det kunne stått hvordan andeledels Anne Bea er, isteden for at man må finne det ut selv. For det kan være vanesklig for noen å forstå, jeg forstod det ikke i starten jeg heller.

Jeg anbefaler denne boka fordi den handler om noe nesten alle kan kjenne seg igjenn i. Nemlig mobbing, kansje det ikke har skjedd med deg men kansje noen du kjenner. Og for de som liker rare, teite og frekke personer. Jeg anbefaler den for folk fra 10 - 13 år. Jeg gir den terning kast fire.

terning

Skrevet 4/11/2015

Andre anmeldelser av denne boken:

Flere anmeldelser av bøker skrevet av A. Audhild Solberg:

  • Harpa anmeldt av Tilda, 12 år
  • Harpa anmeldt av Anna, 12 år