Vis siste | Skriv bokanmeldelse | Sorter etter alder | Sorter etter terningkast | Vis forfattere

Bokanmeldelser barne- og ungdomsbøker

bokomslag
Antall sider: 170
Forlag: Kagge Forlag
Les mer hos forlaget.

«Maltesergåten» av Jørn Lier Horst

Bokanmeldelsen er skrevet av Noore, 12 år.

Hva handler boken om?

Tittel: Maltasergåten

Forfatter: Jørn Lier Horst

Orginaltittel: Maltasergåten

Utgitt: 2012

Sider: 170

"Sola sto høyt på himmlen. Bare noen få skyer drev med brisen som gjorde luften varm og ikke stekende. Cecilia lukket dagboken, la den på fanget og skjulte den med hendne. Hun myste mot den tynne, grå linja som skilte havet og himmlen foran henne."

Jørn Lier Horst har skevet boka Maltesergåten og alle de andre CLUE bøkene. Jørn ble født 27. februar 1970 (45 år). Han er en politimann og er ansatt som etterforskningleder i Vestflod og er en norsk kriminalforfatter som bor i Stavanger. Jørn har skrevet 7 CLUE-bøker og alle innholder krim. Han skriver både barne-, ungdoms- og voksenkrimbøker.

Cecilia, Leo, Une og hunden Egon er hovedpersonene i denne boka. I et innbrudd så blir 20 kilo rent gull og verdifulle smykker stjålet. Cecilia og vennene hennes ville finne ut hvem som var gjerningsmannen. Etter noen dager kom det en mann på hotellet og han pleide bare å være med solbrillemannen. Leo fikk en oppgave av Cecilia å holde øye med Frank Kolbolt og Leo fikk også vite hvem som er smykkedamen. Cecilia stod nattevakt og på wingandergården, og der så hun en person vandre rundt. Hun gikk ut for så se hvem det var, og ropte "stopp!", også gikk mot han, hun tok han i armen og dyttet han. Det var gammle-Tim. Tror du Cecilia, Leo, Une og hunden Egon vil finne gjerningsmannen?

Hva synes Noore om boken?

Jeg liker boka fordi den er spenndene og den er full av krim. De som liker krim kommer sikkert også til å like alle bøkene i serien CLUE. Boka har et bra språket og en fin skrift.

Jeg vil anbefale boka videre fordi den er spenndene og passer godt for voksne, ungdom og barn fra 10 og oppover. Jeg gir denne boka terningkast: 5

Noore,12 år

terning

Skrevet 3/11/2015

Andre anmeldelser av denne boken:

Flere anmeldelser av bøker skrevet av Jørn Lier Horst: