Vis siste | Skriv bokanmeldelse | Sorter etter alder | Sorter etter terningkast | Vis forfattere

Bokanmeldelser barne- og ungdomsbøker

bokomslag
Antall sider: 343
Forlag: Kagge Forlag
Les mer hos forlaget.

«Dustedagboka 6» av Rachel Renee Russell

Bokanmeldelsen er skrevet av Shamsa, 12 år.

Hva handler boken om?

Tittel: Dustedagboka:6

Original tittel: Dork Diaries

Forfatter: Rachel Renee Russell

Illustratør: Rachel Renee Russel

Sider: 340

Utgitt: 2013

I morges hadde jeg flagrende sommerfugler i magen som gjorde meg superkvalm. Men på en sikkelig bra måte.

Forfatteren heter Rachel Renee Russell. Hun er 56 år og er en advokat men liker heller å skrive bøker. Hun bor i Virginia. Hun har oppdratt to døtre og har opplevd mye. Hun ser på seg selv som en stor dust.

Boka handler om en jente som heter Nikki. Skolen hennes har et veldig stort ball på gang som heter Hjeteballet. Hun har lyst til og invitere Brandon hennes store forelskelse som også er hennes venn. Men hun er redd for at han skal si nei og heller gå med finden hennes Mackenzi. Venneskapet mellom Nikki og Brandon roter seg opp og alt blir forvirende mellom dem. Gjenneom alt dette må hun passe på den iriterende og tullete lillesøsteren Brianna. Men gjennom alt støtter BFFene hennes Chloe og Zoey henne veldig mye. Men når Nikki skal gå og kjøpe kjole ser det ut som at det har vært en brutal gladiatorsport i alle butikkene på kjøpesenteret. Nå har Nikki ikke noe og ha på seg på hjerteballet.

Nikki er snill, morosom, ikke populær og ser på seg selv som en dust. Det samme gjør BFFene hennes Chloe og Zoey. Nikki er forelska i en gutt som heter Brandon han er snill og kjempeflink til å ta bilder. Men det er ikke bare Nikki som liker Brandon. Mackenzi, fienden til Nikki, liker han også. Hun er populær, slem og liker seg selv veldig godt.

Hva synes Shamsa om boken?

Det som er postivt med boka er at når man kjeder ser kan man lese en morosom bok som dustedagboka. Spesielt når det skjer dumme ting med Nikki. Den får meg til å le når jeg leser den.

Det som er negatvit er at den mest passer til jenter. Fordi den handler om en jentes liv.

Jeg anbefaler boka til jenter fra 10 til 12 år. Den passer til folk som liker kule, morosomme, og dustete bøker. Jeg liker boka veldig godt og anbefaler den veldig mye fordi når man leser den er det vanskelig å gi slipp på den.

Ternigkast:6terning

Skrevet 3/11/2015

Andre anmeldelser av denne boken:

Flere anmeldelser av bøker skrevet av Rachel Renee Russell: